Lidt om baggrunden for min interesse:

Min interesse for slægtsforskning blev så småt vækket for efterhånden en del år siden, da jeg – fra min svigermor - fandt ud af, at min mands oldefar havde lavet (eller betalt sig fra at få lavet) noget om familien. Jeg var meget benovet over materialet – sikke en masse mennesker og så langt tilbage i tiden. I dag er jeg blevet bare en anelse klogere, materialet er såmænd spændende nok med masser af datoer m.v., bare ingen kilder eller sogne, hvilket gør det meget svært og tidskrævende at få kontrolleret materialet.

Jeg må erkende, at jeg ikke er nået så langt med at checke de forskellige oplysninger, men det jeg har checket, er faktisk ikke så dårligt. Der er nogle enkelte personer, som jeg har fået lidt flere oplysninger på end oprindelig angivet i materialet, men ellers har den del af det, som jeg har kontrolleret, faktisk været rigtig.

Da jeg så dette materiale tænkte jeg over, at jeg egentlig ikke vidste så meget om min egen familie. Jeg talte lidt med min mor og hun fortalte, at hun faktisk havde lidt papirer liggende fra min farmor, som desværre døde i 1967. Blandt papirerne var min farmors forældres vielsesattest fra 1894 (de blev gift i 1891, så det er altså en kopi) og min farmors dåbsattest, ligeledes en kopi fra 1894 – hun blev født i 1892. 

Jeg sad og surfede lidt rundt på Nettet og faldt tilfældigt over John Toft Kristensens side, hvor der står noget om aner på Fanø. Det måtte jeg se, for farmor blev født på Fanø. Der stod også en hel flok ”Lauridsen’er”, hvilket ikke gjorde tingene værre, for det hed farmor jo! 

Jeg sendte en mail til John Toft Kristensen, som var så sød at slå farmors forældre op i kirkebogen. Der fik jeg at vide, at mine oldeforældre altså ikke var fra Fanø, men fra henholdsvis Lindknud Sogn i Ribe Amt og Arnborg Sogn i Ringkøbing Amt, og at de var fra ca. 1866 og 1865. Jeg fik også en masse gode råd om at komme i gang med slægtsforskning, og det kom jeg så! Stor TAK til John Toft Kristensen for hans hjælpsomhed! 

Jeg meldte mig straks ind i DIS-danmark, hvilket jeg absolut ikke har fortrudt. Jeg har siden tilmeldt mig som Opslags”broder”, da jeg har købt mikrokort fra Lindknud Sogn i Ribe Amt (1698-1874) og Arnborg Sogn i Ringkøbing Amt (1832-1878). 

Hér kan du se nogle af de personer, jeg har fundet indtil nu.

Jeg gør venligst opmærksom på, at noget af materialet desværre ikke er checket/verificeret, hvorfor der sagtens kan være fejl i det. Finder du nogen, er du velkommen til at kontakte mig  

Kilderne er – beklageligvis - ikke opgivet, da der skete noget mystisk under indlæsning af min Gedcom fil. Alle kilderne forsvandt på magisk vis, og desværre ser de ikke umiddelbart ud til at have tænkt sig at komme tilbage, hvilket jeg så må gøre manuelt.