Stig:

Født 1959, mekaniker, interesseret i Zippo lightere, gamle biler (hvad ellers med det job?), motorcykler – særligt min/vores Honda CBX 1000 fra 1979 (ja, den er fra forrige årtusinde, men det ene skal jo passe til det andet!) -, roder ofte – men måske ikke gerne - med vores gamle hus, herunder haven.

CBX 1000:

Hvis du ikke lige kender en Honda CBX 1000, så er det en 6-cylindret 1000 m3’er med 24 ventiler og dobbelt overliggende knaster – i øvrigt en det en af slagsen (nemlig vores) på billedet nedenfor:

Som sagt er hun en 1979 model, som blev købt i 1984. På det tidspunkt havde hun været indregistreret i 4 år – 1. gang den 1. april 1980 – og NEJ, det er ikke en aprilsnar.

Hun ser en anelse anderledes ud i dag, sædet er ombetrukket helt i sort og lydpotterne er skiftet ud.

Desværre bliver det ikke til så mange ture, for det er lidt svært at sidde tre på den. Det er nok derfor,  hun kun har gået – eller rettere kørt – knap 67.000 km.

Desuden lå hun i længere tid underdrejet på grund af strømproblemer. Disse problemer blev heldigvis løst ved hjælp af en specialbygget generator med indbygget laderelæ fra Stefan Jung i den tyske CBX klub.

Nu håber jeg, at der bliver lidt mere ”trilleri”fremover, for helt ærligt, så tager det noget – hvis ikke hele – fornøjelsen ved at køre, at man skal løbe maskinen i gang. Altså kun når man skal hjem, for udturen går som smurt. Det ser ud til, at hun nu lader efter alle kunstens regler.

Hvis du, ligesom jeg, er den heldige indehaver af en CBX og tror, at der stort set ikke er andre end dig i hele verden, der kører CBX – så tager du heldigvis fejl. Der er en dansk CBX Klub med en hel del medlemmer, inkl. mig. Se link hertil på siden ”Vores links”.

Zippo:

Zippo lightere er en anden stor interesse. Min samling – der lige p.t. omfatter 43 stk. – startede med en julegave fra Linda. Den ældste er fra 1958.

Det er naturligvis ingen kunst bare at købe løs af nye Zippo’er. Men det er ikke det, der er sporten for mig. Jeg skal helst have dem så billigt som muligt samtidig med, at de jo helst skal være forskellige – enten i årgang eller udseende.

Et par rariteter har jeg da:

En fødselsdagsgave fra Lindas gamle klassekammerat, Hanne, var en smal model med TIPH (Temporary International Presence in Hebron) indgraveret. Hanne havde på et tidspunkt været udstationeret på Vestbredden for FN, derfor denne lighter, som man nok ikke lige falder over hver dag.

En anden er en replika fra 1988 af den første Zippo fra 1933 – den er større (½ tomme) og mere firkantet end den nuværende kendte Zippo. Ikke særlig ”cowboybuksevenlig”, men speciel.

På siden ”Vores links” er der en henvisning til Zippos hjemmeside, hvor der er kræs for kendere.

Jeg kan kontaktes